werking edelstenen

Agaat

Is een aardende steen m.a.w. zet je met beide voeten stevig op de grond zodat je niet door andere of situaties van je stuk kan worden gebracht. Zorgt voor innerlijke rust en kalmte. Beschermt je aura en geeft je een veilig gevoel. Zorgt voor zelfvertrouwen, stimuleert de spirituele en geestelijke groei en leert je naar jezelf te kijken om na te gaan waar je nog dient te groeien. Leert je om objectiever naar alles te kijken, stimuleert het rationeel en het logisch denken. Stimuleert de concentratie en het analytisch vermogen zodat je gemakkelijker oplossingen vindt voor problemen. Goed voor het evenwicht en de spijsvertering. Werkt ook beschermend tijdens de zwangerschap voor moeder en kind.

Agaat Mos

Zorgt voor balans en stabiliteit. Zorgt voor aarding. Uitstekend voor als je herstellende bent van een ziekte of verslaving. Verbetert je mentale concentratie en je doorzettings – en uithoudingsvermogen om je doelen te bereiken. Je kan hem gebruiken als talisman om de effectiviteit van sporten en bodybuilding te versterken. Uitstekend om te werken aan overvloed. Kan een goed hulpmiddel zijn als je last hebt van hevige stemmingswisselingen of verslaafd bent aan emotioneel drama in je leven. Maakt mensen met een wispelturig karakter geduldiger en zorgt voor meer innerlijke rust. Helpt angsten/stress en zorgen los te laten. Goed voor neuronenactiviteit en het darmstelsel.

Amethist

Zorgt voor ontspanning en helpt om alles wat langdurig onder druk heeft gestaan te ontspannen. Zet deze steen in een ruimte waar rust is gewenst. Bevordert het in – en doorslapen. Zeer goed tegen nachtmerries. Helpt het verminderen van stress en zenuwachtigheid en vergroot de concentratie. Geeft innerlijke rust en helpt negatieve ideeën los te laten. Zorgt voor spirituele bescherming en zuiveringen tegen geestelijke aanvallen.

Amethist Chevron

Heeft dezelfde eigenschappen als de Amethist maar dankzij de aanwezigheid van de kwartslagen heeft zij nog een sterkere werking dan de normale Amethist. Met andere woorden zij werkt nog beter tegen verslavingen en zorgt voor nog meer rust. Zij stopt aanhoudend verdriet, zeer goed voor de longen en de dikke darm. Ook zeer goed voor de huid en constante vermoeidheid.

Amazoniet

Deze steen geeft zelfzekerheid en emotionele zelfstandigheid m.a.w. helpt je om op je eigen benen te staan. Bevordert een goede slaap. Is de steen van de waarheid. Laat je de waarheid in dingen en mensen zien. Helpt je ook om de waarheid te laten spreken en te laten uitkomen wat je spreekt. Helpt je om zonder emotionaliteit je ware gedachten en gevoelens te uiten. Daardoor ook een ideale steen voor musici en schrijvers. Helpt je om het standpunt van andere in te nemen en daardoor harmonie te bereiken. Kan je de kracht geven om je dromen en verlangens zichtbaar te maken. Helpt je om grenzen te trekken. Helpt bij opnamen calcium. Verder goed voor uitgeputte zenuwen, lever en schildklier.

Apatiet

Ideale steen voor mensen die lesgeven of aan genezing doen omdat het ervoor zorgt dat je niet wordt leeggezogen. Helpt je om niet meer negatief te spreken tegen de mensen van wie je houdt. Het is een goede steen tegen stress en helpt je om de emotionele en logische kant van het denken in evenwicht te houden. Helpt je om tegenslagen te overwinnen en karmische negativiteit op te ruimen. Helpt je op elk gebied overvloed aan te trekken en te voelen. Helpt je te verlossen van jouw negatief beeld t.o.v. geld zoals gierigheid en zelfopgelegde armoede. Verder is het een ideale steen om te communiceren met natuurwezens en voor channeling. Samen met Larimar wordt de communicatie en het emotioneel evenwicht verbeterd om zo het “de oog te openen en intuïtie te stimuleren. Deze steen is ook ideaal als je aan het herstellende bent van een zware ziekte of emotionele pijn. Heeft ook een positieve werking op klieren.

Apofyliet

Auraliet 23

Deze lijkt op Amethist maar er werden 23 elementen en mineralen in de steen gevonden. Deze kristallen bestaan voornamelijk uit Amethist, Citrien en een zeldzame vorm van groene kwarts. Auraliet laat zien dat alles en iedereen één is. Auraliet versterkt en vergroot de energie van andere kristallen. Je kan er ook andere kristallen mee activeren. Helpt je in contact te brengen met jouw Gidsen en met de engelenwerelden. Je kan deze gebruiken voor de healing van de aarde. Deze steen help om vastzittende energieën en trauma’s te verwijderen. Wat doorwerkt op alle chakra’s en alle auralagen. Verlost je ook van karmische patronen uit het verleden. In het begin kan het kristal onrustig aanvoelen omdat hij zo krachtig is.

Aventurijn

Deze steen zorgt voor optimisme en levenslust en geneest hartzeer. Ze helpt je met vertrouwen nieuwe situaties te omarmen. Daarom een ideale steen voor kinderen of mensen die moeite hebben met veranderingen. Ze zorgt voor emotionele rust m.a.w. helpt negatieve gedachten te stoppen en helpt je het positieve van moeilijke situatie te zien. Deze steen beschermt je tegen agressie en negatieve energieën afkomstig vanuit een negatieve of chaotische omgeving. Verder trekt deze steen geluk en voorspoed aan, geeft inspiratie en stimuleert de creativiteit en originaliteit. Ze vergoot de wilskracht en de besluitvaardigheid en helpt je om je dromen waar te maken. Deze steen kan de groei stimuleren.

Bergkristal

Bevordert inzicht en helderheid. Neemt besluiteloosheid weg en helpt om inzicht te krijgen in problemen. Is een zeer goede steen voor depressieve mensen en helpt goed bij vermoeidheid en slapenloosheid. Deze steen helpt om uw intuïtieve inzichten te gebruiken en te verruimen. Een zeer goede meditiatiesteen. Ze beschermt je ook tijdens het reizen. Deze steen kun je programmeren om je doelen en dromen te bereiken. Kan gebruikt worden om de energie van andere stenen te versterken. Versterkt alle energieën die het omringen of die er in doordringen.

Bronziet

Is een aardende steen. Ze geeft wilskracht, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Ze verbetert de stemming, maakt vriendelijker en hoffelijker. Bezorgt innerlijke rust (kan ook helpen bij ADHD). Deze steen beschermt tegen negatieve energie en zal deze dubbel zo hard terugzenden naar de afzender. Wanneer je deze steen samen draagt met zwarte toermalijn, kan de vloek voor eens en altijd vernietigd worden. Ze zorgt er ook voor dat je assertief optreedt in een moeilijke situatie of levensfase. 

Calciet Geel

Maakt zonnig en positief, zorgt voor vrolijkheid, laat geluk uitstralen, haalt het kind in ons naar boven. Stimuleert creativiteit, heelt oude emotionele wonden. Zorgt ervoor dat we oplossingen vinden om langdurige problemen op te lossen, helpt bij emotionele stress. Goed tegen angsten en problemen met seksualiteit. Vergroot het zelfvertrouwen en de daadkracht. Helpt om negativisme om te zetten in positiviteit. Bevordert het herstel na ziekte, kalmeert de geest en geeft innerlijke rust. Trekt meer succes aan in het zakenleven of om de geldstroom door alle gevestigde kanalen te vergroten. Uitstekend voor verlegen of sociaal fobische mensen. Goed voor de spijsvertering.

Carneool

Helpt je bij angst om actie te ondernemen. Of angst om het verkeerde te doen te overwinnen. Beschermt tegen negatieve emoties van andere mensen zoals jaloezie en woede. Is een goede steen voor mensen die het moeilijk hebben met het delen van warmte en intimiteit. Helpt zachtaardige types die graag goede dingen willen maar er moeite mee hebben deze te verwezenlijken. Zorgt voor een verhoging van levenskracht/ een verhoging van seksuele en creatieve energie en assertieve wil. Helpt misbruik te overwinnen. Geeft zelfvertrouwen, passie en power. Waardoor je bereid bent om risico’s te nemen om je doelen te behalen. Trekt succes aan en bevordert het vermogen om problemen goed op te lossen.

Celestien (Engelensteen)

Deze steen trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Ze geeft een grote innerlijke vrede. Ideaal voor op een slaapkamer of een praktijk/meditatieruimte. Ze verscherpt de geest door zorgen te verdrijven en geeft geestelijke helderheid. Ze kan heftige emoties kalmeren en helpt geestelijke kwellingen te bestrijden. Een ideale steen om met je beschermengelen en gidsen in contact te komen. De steen maakt optimistisch en geeft daadkracht. Helpt bij het oplossen van conflicten en het handhaven van harmonie in tijden van stress. Ze bevordert de creativiteit. Zet deze steen naast je bed en ze zal helpen je dromen beter te herinneren.

Chalcedoon – Blauwe Agaat

Goed voor verlegen mensen of mensen die niet gemakkelijk gehoord worden. Voor mensen die zich beter willen uitdrukken. Bevordert helderheid van denken, versterkt loyaliteit en betrouwbaarheid. Helpt je om diplomatisch te spreken waardoor andere horen wat je zegt. Goed als je bang bent voor het oordeel van anderen en twijfelt aan jezelf en daardoor moeite hebt om jezelf te uiten. Helpt je ook wanneer je moeite hebt om te stoppen met praten of je mond open doet zonder aan de gevolgen van je woorden te denken. Helpt je om geheimen te bewaren. Helpt bij verdriet en onderscheid te maken tussen waarheid en fantasie. Ideaal voor mensen die veel moeten communiceren voor hun werk. Goed voor alles wat met de keel te maken heeft.

Chloriet – fantoomkristal

Heeft een groen inwendig fantoom, sterk afgestemd op het plantenrijk. Tijdens meditatie kan je met dit kristal in contact komen met alle natuurwezens. Kan je helpen te leren je eigen energieën en emoties in de aarde te gronden, zodat je niet met overtollige of onevenwichtige emotionele energieën blijft zitten. Is een steen die sterk met de aarde in verbinding is, helpt je om helende instructies of informatie vanuit de geestwereld te ontvangen. Stelt je open voor de heling of energie van anderen. Bezorgt je hoop en optimisme. Kan het lichaam helpen om beter vitamines en mineralen op te nemen.

Chrysopraas

Steen van het hart. Kan je helpen te verbinden met de natuurwezens. Helpt om onaangenaam geëindigde relaties vanbinnen te verlossen met een diep gevoelde vergeving voor zowel de andere als voor jezelf. Deze steen verbindt het hart met de wil waardoor hartsverlangens kunnen verwezenlijkt worden. Helpt je om je geboorterecht op voorspoed, vreugde en gezondheid te aanvaarden. Gaat af gescheidenheid en isolement helen. Heel geschikt voor voorspoed en een krachtige magneet voor liefde. Helpt je hart voor te bereiden op een nieuwe relatie. Helpt je ook om patronen en gewoontes op te sporen alvorens deze blokaders kunnen vormen in een relatie. Brengt de hormonen terug in balans.

Citrien

Geeft meer zelfvertrouwen en maakt u minder onzeker, maakt vrolijk,  positief en geeft energie. Goed tegen plankenkoorts, examenstress en vergroot het concentratievermogen. Bevordert de expressiviteit en creativiteit, stimuleert uw logisch denken, geeft helderheid in de geest. Is een ontspannende geest, bevordert ook het loslaten van vooroordelen, maakt u minder gevoelig voor kritiek. Leert u hoe u alle positieve dingen kunt aantrekken en bevordert het oplossen van groep- of familieconflicten.

Golden Healer

Het is een zeer krachtige genezer met een zeer hoge vibratie. Je kan deze gebruiken tijdens verschillende vormen van genezingen. Hij zorgt voor opruiming van blokkades en dit op alle niveaus. Deze steen zorgt voor het christusbewustzijn m.a.w. helpt ons om contact te maken met het Goddelijke/ de bron. Een ideale steen voor een optimale genezing van geblokkeerde emotie in het zonnevlechtckakra. Ze helpt je om jouw situatie en de veranderingen in de wereld beter te accepteren. Lichamelijk is deze steen heilzaam voor het immuunsysteem, darmen en de spijsvertering.

Granaat

Deze steen kan je vitaliteit en uithoudingsvermogen vergroten. Uitstekende steen voor als je niet genoeg geaard bent of onvoldoende energie. Ze helpt je om een groter gevoel van fysieke zekerheid en overvloed te hebben. Ze help je ook om je hartverlangens in de wereld waar te maken. Goede steen tegen angsten/paniek en helpt zorgen te verlichten. Vooral als deze met geldzorgen te maken hebben. Dus een ideale steen voor zelfstandigen. Verder help ze om liefde te geven en te ontvangen. Het is een steen van fysieke liefde en de relatie tussen liefdevolle partners. Ook uitstekend voor mensen die een liefdesrelatie willen aantrekken of hun huidige relatie krachtiger te maken.

Hematiet

Zeer goed voor gevoelige en spirituele mensen om te helpen dingen in deze wereld te manifesteren. Helpt bij verlegenheid, geeft pittigheid, je krijgt er lef door. Je voelt je fysiek heel sterk, is aardend en beschermend, beschermt je tegen negativiteit. Vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang, versterkt de wilskracht en geeft zelfvertrouwen. Heft zelfbeperkingen op, helpt verslavingen te overwinnen. Vestigt aandacht op de onvervulde verlangen, bevordert concentratie en verbetert het geheugen. Wordt ook wel bloedsteen genoemd, deze steen bevat bijna uitsluitend ijzer en stimuleert ook de opname hiervan. Daarom is Hematiet goed voor alles wat met het bloed te maken heeft.

Howliet

Geestelijk: zeer aardende en ontspannende steen. Helpt je om al je doelen te bereiken, zowel spirituele als materieel. Versterkt positieve karaktereigenschappen, zorgt voor zelfkennis en innerlijke rust. Vergroot de spiritualiteit en intuïtie, laat zien dat je steeds de controle hebt over je eigen handelen en de gevolgen van deze handelingen. Helpt je om de touwtjes terug in handen te krijgen en te behouden. Kalmeert de geest waardoor ook slaap verbetert. Leert je geduld te hebben en zowel woede van jezelf als van anderen te relativeren en te verminderen. Helpt je om kalm met mensen te communiceren. Vergroot zelfrespect en respect voor anderen. Helpt je om een neutrale houding aan te nemen. Geeft inspiratie en maakt creatief. Versterkt het geheugen en de honger naar kennis.

Jade Groen

Jade groen is de steen van het hart. Hij schenkt je overvloed en geluk, liefde en harmonie. Hij staat voor succes in zowel zaken als in relaties. Versnelt genezingsprocessen zowel lichamelijk als geestelijk. Helpt gevoelens van onmacht en schuldgevoel te verzachten en loslaten .Helpt je jouw doel in dit leven te vinden. Bevordert de positieve energie.

Jaspis Bumblebee

Bumble bee jaspis maakt vrolijk, helpt je geluk in jezelf vinden en om positief in het leven te staan. De steen inspireert en maakt enthousiast en avontuurlijk. Het laat je zien wat jouw pad en passie is in het leven en geeft je de moed en het doorzettingsvermogen om je hart te volgen. Bumble bee jaspis zorgt voor een goede concentratie, een helder hoofd en versterkt de intuïtie. Fysiek werkt de steen verwarmend en heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de milt , maag, lever en nieren.

Jaspis Rood

Zeer aardend en beschermend, bevordert de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra’s en knieën. Maakt je daadkrachtig, helpt je jouw doelen te realiseren en ideeën om te zetten in actie. Maakt vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Helpt je ook voor jezelf opkomen geeft moed. Maakt assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maalt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in het lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling.

Kattenoog

Kyaniet

Vergroot de mogelijkheid om informatie uit de hogere werelden te ontvangen. Helpt voor een duidelijke communicatie, ook tussen mensen die het niet met elkaar eens zijn. Helpt indringers uit het auraveld te weren, helpt je om de kijk op de wereld te veranderen. Is een kalmerende steen die helpt bij stress en woede.

Labradoriet

Een steen van magie omdat het alle spirituele vermogens zoals helderziendheid/telepathie/toekomst voorspellen enz. bevordert. Ook een beschermende steen (ook tijdens een reis). Gaat emoties bevrijden en beschermt je tegen negatieve invloeden. Voorkomt dat andere jouw persoonlijke energie aftappen en leegzuigen (ideale steen voor therapeuten). Daardoor ook een goede steen voor hooggevoelige kinderen en volwassenen. Helpt om te kunnen relativeren, helpt om meer los te laten. Helpt om meer baas over jezelf te worden. Werkt erg rustgevend op een overactieve geest. Versterkt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en eigen innerlijke kracht.

Lapis Lazuli

De steen van waarheid m.a.w. helpt je om in alle situaties zowel de waarheid te onderscheiden als de waarheid te spreken. Steen van de vriendschap en relaties. Helpt je om jezelf te zijn en jezelf en anderen te accepteren en te respecteren zoals ze zijn. Beschermt tegen slechte invloeden, bevordert spirituele vaardigheden, vergroot de wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. Vergroot je intellectuele vermogens zodat je beter kunt leren en onderwijzen. Bevordert de creativiteit, objectiviteit en helderheid van de geest. Stimuleert het uiten van je mening/emoties en dingen die je dwars zitten. Vergroot je zelfvertrouwen en je vertrouwen in eigen kunnen en intuïtie. Helpt om angsten en vooroordelen te laten verdwijnen. Maakt optimistisch helpt tegen stress en depressie.

Larimar

De steen van de vrijheid. Deze zeer zeldzame steen brengt je in de energie ven de Dolfijnen-matrix-chakra, waar je innerlijk kind, en speelsheid en onschuld gestimuleerd en geheeld wordt! Heelt de keelchakra, en dat je je vrijuit leert uitspreken, en ook creatief leert uitleven. Talenten en krachten komen zo maar terug bovendrijven.

Obsidiaan-Mahonie

Helpt bij het verwijderen van negatieve energieën, beschermt je ook tegen geestelijke aanvallen van zowel entiteiten als van een persoon die jou bewust negativiteit doorstuurt. Kan je helpen om negatieve herinneringen van schaamte/vernedering of misbruik uit je lichaam te trekken en te verwerken. Helpt je om van je angsten af te geraken waardoor je jou geest positief programmeert om te bereiken wat je wil in het leven. Een goede steen voor moeder en kind om trauma’s rond de geboorte te verwerken.

Regenboogmaansteen (=witte Labradoriet)

Zorgt voor bescherming tegen negativiteit, vooral wanneer je met jouw intuïtie werkt. Heeft ongeveer dezelfde werking als de gewone maansteen alleen dat de regenboogmaansteen krachtiger is. Helpt bij overmatige stress en tegen psychologische/emotionele trauma’s. Kan helpen om verdriet om te vormen tot vreugde en positiviteit. Ideale steen voor wanneer je met veel obstakels of negatieve mensen te maken krijgt. Deze steen kan je helpen om in contact te komen met de ziel van planten en bloemen. Ze helpt ook om jouw spirituele gaven te ontdekken. Goed voor hyperactieve kinderen, is een goede hulp tegen angsten en slapenloosheid.

Rhodoniet

Steen van de liefde. Kan je helpen inzichten te krijgen in jouw levensdoel en jouw innerlijke gaven terug te halen. Een goede steen voor mensen die misbruikt geweest zijn en kan hen helpen zodat ze zichzelf emotioneel niet vernietigen door dit misbruik. Kan helpen bij emotionele blessures uit het verleden te genezen en te vergeven. Deze steen kan je beschermen tegen wraakgevoelens van andere en blokkerende beledigingen van andere naar jou toe. Zeer goed voor gevoelige en verlegen mensen.

Rookkwarts

Is een beschermende en zeer aardende steen. Ze versterkt je praktische kant en georganiseerdheid. Ze versterkt ook de concentratie bij het studeren en verlicht faalangst. Een goede steen om eender welke verslaving te overwinnen. Ze is ook zeer goed tegen stress en alle klachten die met stress te maken hebben. Verder beschermt ze je tegen negatieve straling, energieën en andere negatieve omgevingsinvloeden. Ze zorgt ervoor dat negatieve energieën worden gezuiverd. Verder heeft het een gunstige werking op nachtmerries en depressies. Het zorgt voor innerlijke rust. Kan je helpen om oude patronen van wantrouwen te doorbreken. Ook om veranderingen door te voeren en uw dromen te verwezenlijken.

Rozenkwarts

Steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Wekt het innerlijk kind. Helpt het positieve te zien in elke situatie. Help om de lat voor onszelf niet te hoog te leggen/niet te perfectionistisch te zijn. Dus ideale steen voor als we te hard voor onszelf zijn. Lost spanning en stress op. Zeer helend bij liefdesverdriet of bij een laag zelfbeeld. Vergroot het zelfvertrouwen. Helpt ons om onze angsten en wantrouwen en alles wat ons tegenhoudt om liefde te vinden, los te laten. Zorgt voor innerlijke genezing en eigenliefde. Leert van uzelf en andere te houden zonder voorwaarden. Helpt bij angsten bij kinderen zoals nachtmerries, helpt bij beter te slapen.

Seleniet

Kan vastzittende energieën en negativiteit  uit je lichaam trekken. Kan zorgen voor een heldere geest, voor diepe rust, zorgt voor flexibiliteit. Voor kracht in de keuzes die gemaakt moeten worden. Stimuleert positief denken, bevordert vitaliteit en creativiteit. Kan helpen om jouw auraveld te zuiveren. De energieën van andere stenen worden versterkt wanneer je door Seleniet. Helpt je om geestelijke gidsen en beschermengelen te ontmoeten. Dwingt je om naar voren te bewegen in je leven. Helpt stagnatie te overwinnen en voorkomen dat je toegeeft aan de illusie van veiligheid en comfort.

Septarie – Drakenei

Staat voor zuiverheid en zelfvertrouwen. Is een aardende, zuiverende en kalmerende steen met een sterke verbinding met de aarde en de natuur. Helpt tegen nachtmerries/slechte dromen en negatieve gedachten. Een ideale steen voor kinderen. Bevordert eigenwaarde, daadkracht, uithoudingsvermogen, geduld, tolerantie en zorgzaamheid. De steen werkt opbeurend en brengt verstand en gevoel in balans. De steen bevordert communicatieve vaardigheden in een groep en zorgt dat je de aandacht van je publiek vasthoudt. Bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam. Helpt ook tegen seizoengebonden depressies.

Shungiet

Shungiet biedt een krachtige bescherming tegen verschillende bronnen van straling (bijvoorbeeld de elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, magnetrons en andere apparatuur) en schadelijke invloeden. Daarnaast reinigt en ontgift de steen het lichaam en zuivert de ruimte waarin de steen geplaatst wordt.

Helpt bij stress en spanningshoofdpijn, versterkt de algemene weerstand, tegen allergie en slapeloosheid.

Sodaliet

Geeft meer zelfvertrouwen en moed tijdens een zware periode, schenkt meer inspiratie en creativiteit, haalt onze angst en schuldgevoel weg die door druk van onze medemens ontstaan is. Stimuleert vertrouwen tussen leden van een groep, zeer nuttige steen voor groepswerk. Leert u objectief te zijn en vergemakkelijkt de verwoording van gevoelens, kalmeert de geest. Verdrijft oude angsten, fobieën, schuldgevoelens en controlemechanismen die u ervan weerhouden te zien wie u echt bent. Helpt bij slapenloosheid. Bevordert oordeelloosheid stimuleert inzichten op meerdere niveaus en bezorgt je ‘aha’-momenten. Kan je intuïtie verscherpen, helpt je te zien waar je pad ligt.

Tijgeroog

Steen van vitaliteit, praktische zin en fysieke actie. Helpt je om geaard en kalm te blijven in alle innerlijke en uiterlijke situaties. Zorgt voor mentale helderheid en stimuleert het intellect. Helpt je om beide zijden van een conflict te zien en is een uitstekende steen voor professionele bemiddelaars. Helpt je keuzes te maken op grond van inzicht en niet uit oordelen en in overeenstemming met je geestelijke leiding. Kan voor harmonie zorgen tussen mensen met uiteenlopende standpunten, opvattingen en levensvisie. Goed om harmonie in families en relaties te herstellen wanneer meningsverschillen tot ruzie hebben geleid. Helpt bij het studeren. In Afrika wordt deze steen gebruikt om u te beschermen tegen zwarte magie/voodoo.

Toermalijn

Een ideale geestelijke beschermer als je op moeilijke plaatsen of in moeilijke omstandigheden moet werken of leven. Deze steen haalt negativiteit en disharmonie uit jezelf en je omgeving. Een goede beschermer in de wagen maar ook als beschermer voor de elektronica van de wagen, bij de televisie/ computer of GSM omdat het beschermt tegen diens stralingen. Deze steen is heel geschikt voor negatieve gedachten, angsten, boosheid en het onwaardig te zijn tegen te gaan. Deze steen zal als het ware de negatieve energie zuiveren en omzetten zodat er bruikbare energie ontstaat. Nuttig voor mensen die veel stress op hun werk of thuis ondervinden. Zeer aardende steen. Zeer goed voor de longen en immuunsysteem.

Vanadiniet

Deze steen is ideaal voor als je een heleboel werk te doen hebt en er geen mogelijkheid bestaat om deze uit handen te geven. Geeft je extra uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, kracht en wilskracht zodat je een groot project kunt afmaken. Deze steen voorkomt dat je afgeleid wordt zodat je op de taak gefocust blijft. Levert zowel focus als energie, verbetert de aarding waardoor je meer vreugde uit je lichaam put. Kan toegang tot de spirituele werelden vergroten en helpt om vanuit deze geestwereld over te gaan tot handelen. Stimuleert de creatieve en seksuele energie. Zorgt dat je makkelijker je ideeën en verlangens uit. Helpt je om de juiste uitdrukkingsvorm van je ideeën te vinden. Maakt je avontuurlijk en durf risico’s te nemen.

Versteend hout

Een steen van wijsheid. Versteend hout laat zien wie je bent en wat je mogelijkheden zijn en dat je daar ook gelukkig mee kunt zijn. Het zet ook aan tot ondernemen. Hij is heel goed voor apathische, angstige en /of nerveuze mensen. Bij onverwachte gebeurtenissen geeft hij rust. Ook bij vastzittend emoties of verdriet om het verlies van een dierbare geeft hij steun. Hij versterkt de paranormale gaven en haalt de angsten hieromtrent weg. Versteend hout werkt goed voor de botten en wervels. Hij versoepelt bij stijfheid en zorgt voor een betere stabiele houding. Hij geeft ook daadkracht bij het afvallen.

Ziosiet met Robijn

Verspreidt een energie van groei en vruchtbaarheid in alle aspecten van het leven. Stimuleert de innerlijke ontwikkeling en geeft een groter inzicht in jezelf en de wereld. Zorgt ervoor dat het hoofd de verlangens van het hart hoort en ze voldoende begrijpen om ze te vervullen. Zorgt voor levenskracht/vitaliteit en moed. Bezorgt je hartstocht en enthousiasme voor het leven. Kan je intuïtieve vermogens vergroten waardoor je dingen gewoon “weet” zonder er logisch te hoeven oven nadenken. Brengt  harmonie in je relatie met anderen wat je tot meer empathie en mededogen leidt. Helpt het lichaam om tot optimale gezondheid te komen. Kan je bewust maken van onderdrukt verdriet en je helpen om dat los te laten.

%d bloggers liken dit: